Het wijkfeest van de Schilderswijk had zaterdagnamiddag wel iets heel bijzonders in petto, namelijk het XP-riment. Kinderen en jongeren konden allerlei wetenschappelijke experimeten uitvoeren zoals magische chemie, kennismaken met het leven van bijen, de geheimen van cactussen ontdekken door ze te schillen, suikerspin maken en de Freezing Physics waarin de Nederlandse Stichting Rino de kinderen laat kennismaken met het zeer bijzondere van vloeibare stikstof. Later vanavond schuift iedereen aan voor de barbecue en wordt ook een cheque van 250 euro overhandigd aan de vzw Teranga Senegal als steun voor een schoolproject in Sabouya. Meteen ook de afsluiter van het zogenaamde schoentjesproject. Volgend jaar steekt de wijk de handen uit de mouwen voor een ander goed doel. Meer foto's

TV Limburg op bezoek

schilderswijk

Nieuws uit Toubacouta

  • Voetbaltruitjes

    Bruno Carota uit de Schilderswijk zorgde voor complete voetbaluitrustingen voor de plaatselijke voetbalploeg in Senegal.

  • Gift 250 euro

    Met onze gift van 250 euro werden 15 mangobomen gepland en zand en cement gekocht voor de fundamenten van het nieuwe klaslokaaltje.

Go to top